Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

Wandverwarmingspanelen met infrarood

infrarood wandpaneel

Verwarming is een essentieel element in ons dagelijks leven, omdat het ons in staat stelt de barre winterdagen en -avonden het hoofd te bieden. De aanschaf van deze apparatuur en het comfort dat zich meebrengt, wordt dan een noodzaak. Van de vele verwarmingsmaterialen die op de markt zijn, behoren infrarood wandpaneel tot de meest populaire, vooral dankzij het installatiegemak en de esthetische kant. Er zijn veel varianten zoals convectoren of stralingspanelen. Deze verschillende categorieën hebben elk voordelen, maar ook voordelen. Het is dan noodzakelijk om het product in kwestie goed te kennen voordat u tot een aankoop overgaat.

De infraroodverwarmer en zijn werkingsprincipe

De infraroodstraler haalt zijn calorische kracht uit zijn vermogen om lichamen, meubels, muren en niet koude lucht uit te stralen en te verwarmen. Een andere manier van werken dan de meeste andere elektrische kachels, die in plaats daarvan de omgevingslucht verwarmen.

Concreet zendt de infraroodstraler stralingsgolven uit: daarom spreken we van stralingsverwarming. Zorg er echter voor dat u het niet verwart met andere elektrische verwarmingstoestellen zoals stralingspanelen of stralingspanelen, die op hun beurt een methode van verwarming door thermische straling combineren met het principe van convectie.

infrarood wandpaneel

De voordelen van stralingsverwarming

De voordelen van dit verwarmingssysteem kunnen de enkele nadelen die ermee verbonden zijn, compenseren:

  • De infraroodstraler blijft in de meeste gevallen een ecologische verwarmingsmethode aangezien een zeer groot deel van de verbruikte elektriciteit wordt omgezet in warmte, waarbij de verliezen minimaal zijn.
  • Nog een fundamenteel feit in termen van respect voor het milieu: infraroodmodellen verbruiken geen zuurstof en stoten geen koolstofdioxide uit. Het is daarom een ​​manier om de ecologische voetafdruk van het huis te verkleinen.
  • Een infrarood wandpaneel kan ook als bijverwarming worden gebruikt. Sluit de infraroodverwarmer gewoon aan op een stopcontact om hem te gebruiken, waardoor het een draagbare verwarming voor thuis wordt. Het is niet onderhevig aan moeilijke onderhoudsbeperkingen en is niet de bron van geluidsoverlast.