Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

Waarom de maten van dekbedovertrekken belangrijk zijn voor je nachtrust

maten van dekbedovertrekken

Slaap is voor iedereen belangrijk. Zonder genoeg nachtrust kun je gestresst, vermoeid en zelfs depressief raken. Daarnaast zijn er talloze maten van dekbedovertrekken op de markt. Je vraagt je nu vast af: wat hebben deze twee met elkaar te maken? Dat lees je hier.

maten van dekbedovertrekken

De maten en materialen van dekbedovertrekken hebben direct invloed op je slaap. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • een te grote hoes zorgt voor onnodige overtollige stof
  • een te kleine hoes propt je deken op
  • een verkeerde maat kopen, betekent dat je deken gaat schuiven

Te grote dekbedovertrekken

Een dekbedovertrek die te groot is, zorgt ervoor dat er veel overtollige stof in je bed ligt. Daar zit dan geen deken in, en toch ligt de stof in je bed. Een nadeel daarvan is dat je tijdens je slaap vast kunt komen te zitten in die stukken stof. Je draait bijvoorbeeld je voet erin en wordt zo beperkt in het draaien in je slaap. Het kan ook dat de deken steeds verder omlaag zakt en je aan de bovenkant alleen nog hoes over hebt. Dan krijg je het onnodig koud tijdens de nacht en dat is zonde. 

maten van dekbedovertrekken

Te kleine dekbedovertrekken

Het andere uiterste is dat je een dekbedovertrek koopt die eigenlijk veel te klein is. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Je deken gaat dan dubbel vouwen in de hoes en zorgt ervoor dat je het snel te warm krijgt. Daardoor wordt je wellicht te vaak wakker en zweet je te veel.