Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

Steiger kopen: 3 tips

Het kopen van een steiger doe je niet zomaar. Er zijn in ieder geval een aantal punten waar je op moet letten. Wil jij een steiger kopen? Lees dan eerst de drie tips hieronder.

Kamersteiger of rolsteiger

Steiger

Wil je de steiger binnen gebruiken? Dan kun je het beste kiezen voor een kamersteiger. Hiervoor heb je weinig ruimte nodig en een kamersteiger kan makkelijk en snel door één persoon worden opgebouwd. Als je echter een steiger voor buiten zoekt, is een rolsteiger weer een betere keuze. Dit soort steigers zijn vaak hoger en kunnen horizontaal vlak worden gesteld.

Zoek je een steiger die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken? Dan kun je het beste kiezen voor een kamersteiger, mits je hiermee buiten ook de juiste werkhoogte bereikt. Het is wel aan te raden om ook in hoogte verstelbare wielen aan te schaffen die je onder de kamersteiger kunt plaatsen. Hiermee kun je hem toch horizontaal vlak stellen.

Breedte van het platform

Steiger

Verder is ook de breedte van het platform belangrijk. Wil je dat de steiger niet te veel ruimte in beslag neemt? Dan is een steiger met een wat smaller platform een betere keuze. Moet je veel spullen op het platform kwijt? Dan is een breder platform vaak beter.

Prijs

Natuurlijk moet je ook nadenken over de prijs. Een steiger is over het algemeen duurder dan een ladder. Als je niet per se een steiger nodig hebt en ook wel met een ladder toe kan, kun je vaak beter voor een ladder kiezen. Verder zijn kamersteigers vaak een stuk voordeliger. Vergelijk ook de prijzen van verschillende winkels met elkaar, zodat je zeker weet dat je niet onnodig te duur uit bent.