Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

redenen om te kiezen voor een pvc vloer in huis

pvc vloer

Wil je graag een nieuwe vloer in huis? Je kunt onder meer kiezen voor massief hout, laminaat, vinyl of tapijt. Er zijn talloze mogelijkheden, maar welke vloer is een echte aanrader? Bij het kiezen van een nieuwe vloer is een pvc vloer het overwegen meer dan waard. Wat zijn de redenen om te kiezen voor een pvc vloer in huis? Dit artikel geeft antwoorden.

Wat is een pvc-vloer?

Wat is een pvc vloer eigenlijk? Het woord pvc staat voor Polyvinylchloride en is een kunststof. Pvc stroken zijn veelal 2 tot 4 millimeter dik en beschikken over meerdere lagen. Dit kan een lijmlaag zijn, een laag pvc en een toplaag, bestaande uit polyurethaan. Pvc stroken lijken op laminaat, echter zijn ze veel flexibeler en daardoor ook stukken makkelijker om te leggen.

Makkelijk in onderhoud en lang mooi

Pvc is zoals gezegd, gemaakt van kunststof en dit biedt een groot voordeel. Het zorgt ervoor dat de vloer eenvoudig te onderhouden is. De vloer kan door middel van dweilen goed schoongehouden worden. Vaak kun je gebruik maken van een speciale reiniger voor pvc.

Daarnaast is pvc sterk en krachtig materiaal. Het gaat lang mee en is vaak voorzien van een goede toplaag om slijtage te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat je mag genieten van een vloer die zijn mooie uitstraling lange tijd behoudt.

pvc vloer

Pvc dempt het geluid

Ga je in een appartement wonen? Dan worden er eisen gesteld aan je vloerbedekking. Er wordt uitgegaan van een eis, waarbij 10 dB voor ogen wordt gehouden. Je vindt deze eisen terug in het koop of huur contract. Haal je een pvc-vloer in huis? Dan voldoe je aan deze wettelijke eisen, omdat pvc een geluiddempende werking heeft. Zorg er ook voor dat je gebruik maakt van een goede ondervloer.

Geschikt voor vloerverwarming en vochtige ruimtes

Pvc laat warmte goed door en houdt warmte bovendien uitstekend vast. Heb je vloerverwarming? Dan is een pvc-vloer een echte aanrader.

Ook kun je pvc prima in een vochtige ruimte plaatsen. Dit komt, doordat pvc gemaakt is van kunststof en hierdoor is het zeer geschikt voor in de badkamer of in de keuken.