Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

Passende raamdecoratie voor de juiste sfeer

Enkele weken geleden was het zover: ik ging verhuizen. De belangrijkste uitdaging was het omvormen van dit nieuwe huis naar een ware ‘thuis’ en daar speelde decoratie een belangrijke rol in. Raamdecoratie was voor mij een belangrijke factor omdat het bepalend is voor de sfeer en daarnaast aanwezig is in alle ruimtes: je slaapkamer, keuken en zelfs de badkamer.

Praktisch en decoratief

En elke ruimte heeft zijn eigen noden. Voor de woonkamer was ik op zoek naar een gordijn dat veel licht binnenlaat maar wel voldoende privacy biedt. De slaapkamer daarentegen heb ik graag verduisterd bij het slapengaan. Daarbovenop wilde ik in alle ruimtes graag dezelfde sfeer en kleuren aanhouden, ook in de kinderkamer waar ik een iets kindvriendelijke optie wilde. Je merkt het: raamdecoratie werd al snel een essentieel onderdeel van de inrichting en moest een mooi evenwicht houden tussen praktisch en decoratief.

De mogelijkheden zijn (gelukkig) eindeloos

Een moeilijke opdracht, maar gelukkig waren er veel mogelijkheden: van duettes en plissés tot rol- en vouw gordijnen of zelf panneelgordijnen, en dan had ik nog niet gesproken over materialen en kleuren. Gelukkig konden de winkelmedewerkers mij helpen met mijn keuze. Zij waren perfect op de hoogte van de verschillende kleuren, uitvoeringen én merken. Daarnaast konden ze ook een vakspecialist aanraden voor het opmeten van de ramen, want ik merkte al snel dat het opmeten van gordijnen niet zo makkelijk is als het lijkt. Ondertussen woon ik al enkele weken in het huis dat ik nu ‘thuis’ noem. De raamdecoratie is praktisch, toegepast op de verschillende ruimtes en bieden perfect de gezellige en warme sfeer waarnaar ik op zoek was.