Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

Hoe kies ik de juiste parasol voor mijn tuin?

parasol voor tuin

Tuinparasols in verschillende stijlen en kleuren

Een parasol voor tuin is een geweldige aanvulling op elke tuin en zorgen ervoor dat je comfortabel kunt zitten, hoe warm of helder de dag ook is. Als je niet alleen op zoek bent naar een oplossing om niet alleen koel te blijven in de zomermaanden, maar ook om extra privacy te creëren tegen toekijkende huizen, dan is een tuinparasol een fantastische optie. Het assortiment parasols voor elke buitenstijl is ruim , dus geven we graag enkele tips om de juiste parasol te vinden die voldoet aan jouw behoeftes!

parasol voor tuin

Welk type parasol geniet de voorkeur

Er zijn drie hoofdtypen buitenparasols om te overwegen:

  • Een klassieke parasol voor tuin , die heeft een centrale paal die door het midden van een geschikte tuintafel en/of aan een verzwaarde voet kan worden bevestigd.
  • Een vrijdragende parasol, met heeft een gebogen arm en een verschuifbare luifel om meer flexibiliteit te bieden in waar je hem plaatst. Deze parasols zijn geweldig voor boven een een buitenbank of om beschutting te geven aan de beste bubbelbaden. Zoek naar opties met een kantel- en krukmechanisme en een 360 ° roterende arm zodat de kap in elke positie kan worden gedraaid – plus een vergrendelingsmechanisme om hem op de gewenste locatie te houden.
  •  En tot slot, als je schaduw wilt toevoegen aan een balkon, een kleine binnenplaats of een onhandig gevormde patio, dan zijn er halvemaanvormige parasols die vlak tegen de muur staan ​​en een ruimtebesparende oplossing bieden.

Opties om te overwegen

Nu je een model hebt gekozen, is het doek een belangrijke keuze.

Een standaard merkparasolluifel is uitgevoerd in polyester. Polyester is een ideale stof voor parasols omdat het een superieure sterkte heeft, de vezels niet snel slijten en hoewel het flexibel is, is het beter bestand tegen kreuken. Het droogt ook erg snel. Het is ook lichtbestendig en vlekbestendig, kreukvrij en biedt bescherming tegen UV-straling, water- en stof. Er zijn opties om te upgraden naar een acryl / Teflon-combinatie die een uitzonderlijke waterdichtheid biedt en sterker is maar zwaarder is.