Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

Het bouwen van de perfecte boomhut

Eiken panelen op maat

Misschien heb je als kind weleens mogen spelen in een boomhut of er zelf eentje gebouwd. Wanneer je samen met jou kind(eren) een boomhut wilt gaan bouwen kijk je waarschijnlijk naar andere aspecten als vroeger. Je wilt graag een veilige boomhut en denkt na over materialen als houten panelen voor de beste basis. Voordat je daadwerkelijk begint met het bouwen van een boomhut is het verstandig om te kijken welke boom stevig en geschikt is. Er komt echter meer bij kijken dan alleen een stevige boom, dus met onder meer die reden een aantal tips voor het bouwen van een perfecte boomhut.

De juiste voorbereidingen treffen

Oke, zoals eerder genoemd is het dus belangrijk om een geschikte boom uit te zoeken. Je kunt je voorstellen dat een olijfboompje misschien niet ideaal is. Kies daarentegen voor een grote stevige boom met dikke stam en zorg dat deze gezond is. Vervolgens is het belangrijk om bij de gemeente na te gaan of het toegestaan is hier een boomhut in te bouwen. Soms zijn er namelijk hoogtebeperkingen van kracht of moet je een vergunning verkrijgen. Wanneer de gemeente akkoord is is het aan te raden om buren in te lichten. Je voorkomt hiermee ruzie en voorkomt soms zelfs een rechtszaak.

Aan de slag gaan

Wanneer je alle voorbereidingen getroffen hebt is het tijd om na te denken over het ontwerp. Zorg voor een stevige en veilig platform waar kinderen zich niet zomaar aan kunnen bezeren of vanaf kunnen vallen. De rest van het ontwerp is dan eigenlijk vrij in te vullen. Natuurlijk moet je wel gebruik maken van juist materiaal als houten panelen en moet je nadenken over de toegankelijkheid. Wil je bijvoorbeeld een echte trap of eerder een ladder. Wanneer je deze zaken op orde hebt kun je beginnen met bouwen. Op dit moment kun je natuurlijk zelf de regie in handen nemen maar wanneer bouwen je niet zo gemakkelijk afgaat, is het inhuren van een professional of handige buur geen slecht idee.