Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

Haal de natuur in huis met een boomstamtafel

boomstam-tafels

Bij de inrichting van ons huis laten we ons tegenwoordig graag inspireren door de natuur. Niet zo verwonderlijk, want natuurlijke en duurzame materialen zorgen voor een gevoel van rust. In steeds meer huiskamers zie je dan ook een boomstamtafel staan. Het bijzondere aan zo’n tafel is het tafelblad want daarmee breng je de natuur van buiten naar binnen.

Wat zijn boomstam-tafels?

De naam zegt het al. Een tafel waarvan het blad uit de lengte van een boomstam is gezaagd. Het bijzondere is dat je daardoor de nerven, knoesten en scheuren van de boom in de tafel terugziet. Omdat elke boom uniek is, is elke boomstamtafel dat ook. Wanneer je in een natuurlijke, duurzame stijl wilt wonen, werken en leven is een boomstamtafel een waardevolle aanvulling voor jouw interieur. Hout heeft niet alleen een warme uitstraling maar gaat in principe een leven lang mee. De gebruikte houtsoorten zijn vaak makkelijk in onderhoud.

boomstam-tafels

Voor elk interieur

Boomstam-tafels komen in vele soorten en maten voor. Er is altijd een boomstamtafel die bij jou en in jouw interieur past. Voor een strak en trendy design is er de gladgeschuurde boomstamtafel. Hou je van een natuurlijke of landelijke uitstraling, dan past een stoere boomstamtafel met knoesten, scheuren of met schors beter bij jou.

Formaten

Boomstamtafels worden vaak gebruikt als eettafel, werk- of vergadertafel. De grootte van het blad leent zich daar uitstekend voor. Er zijn ook kleinere formaten verkrijgbaar. Het tafelblad is dan in de breedte uit de boomstam gesneden. Een handzaam formaat en geschikt als bijzettafeltje. Over handzaam gesproken; het enige nadeel van de boomstamtafels is het gewicht. Licht zijn ze niet.

Frame van hout of staal

Niet onbelangrijk is (de keuze van) het onderstel of frame. Hou je van rust in je huis, kies dan voor hout. Heb je liever een trendy look? Dan past een stalen frame beter bij jou. Het contrast tussen hout en staal past namelijk goed in een trendy interieur.