Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

De gevolgen van ijs en sneeuw op kunstgras in de tuin

tuin met kunstgras

Een tuin met kunstgras vergt veel minder onderhoud, ook in de winter kan dit een groot voordeel opleveren. Je gazon blijft keer op keer strak en netjes. Is het een warme zomerdag? Je kunstgras in de tuin blijft mooi groen zonder te sproeien. Maar hoe zit dit op een koude winterdag dag, waarbij het sneeuwt? Dit artikel geeft informatie.

Kunstgras en sneeuw

Een tuin met kunstgras is zeer geliefd bij veel mensen, omdat het goed tegen diverse weersinvloeden bestand is. Landen waar het veel sneeuwt, maken gebruik van kunstgras in de tuin, aangezien er geen problemen ontstaan na een sneeuwbui; vezels van het kunstgras of de onderlaag blijven intact. Ook het lopen op een besneeuwd kunstgrasveld levert geen enkel punt op.

tuin met kunstgras

Kunstgras sneeuwvrij maken

Wil je een begaanbaar pad maken of het sneeuw van je kunstgras verwijderen? Dit kan dan het beste binnen korte tijd worden gedaan. Ga je lopen op het besneeuwde kunstgrasveld? Dan hecht het sneeuw zich eenvoudiger aan de vezels en verwijderen gaat dan iets moeizamer. Voor het verwijderen van het sneeuw, pak je een bezem of een sneeuwschuiver erbij. Metalen sneeuwschuivers zijn af te raden, omdat deze het kunstgras schade toe kunnen brengen.

Is het sneeuw na een flinke nacht vriezen, vastgevroren aan het kunstgras? Verwijder deze sneeuwlaag dan niet, omdat dit de kans op beschadiging groter maakt. Wacht dan even tot de temperaturen op zijn minst boven nul zijn en de eventuele sneeuwresten zullen gaan smelten. Strooizout is eveneens geen aanrader, omdat dit nadelige gevolgen heeft voor het milieu.

Kinderen en besneeuwd kunstgras

Kinderen zijn vaak dol op sneeuw, doordat sneeuw, sneeuwpret betekent. Gaat dat wel samen? Kinderen, kunstgras en sneeuw? Jazeker, besneeuwd kunstgras zorgt voor zorgeloos speelplezier.

Ten slotte is het goed om een blik te werpen op kwalitatief hoogwaardig kunstgras. Dit gaat vele malen langer mee en ook kinderen kunnen hier ruimschoots op ravotten. Kwalitatief hoogwaardig kunstgras is daarnaast beter beschermd en eventuele beschadigingen blijven weg.