Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

Zo kies je het beste deurbeslag voor jouw huis

Deurbeslag

Je hebt een huis gekocht en moet ineens over allerlei dingen nadenken waar je nooit eerder bij stil hebt gestaan. Een daarvan is vaak deurbeslag. Want wat is deurbeslag nu eigenlijk, en waarom moet je er een mening over hebben? Het lijkt onnodig om je hiermee bezig te houden maar weet wel dat deurbeslag een zeer grote invloed heeft op je interieur. Het is daarom goed om er echt even bij stil te staan hoe je dit wil inrichten.

Deurbeslag

Wat is deurbeslag?

Deurbeslag zijn alle dingen die op een deur zitten. Deurbeslag is dus het handvat of de draaiknop aan je deur maar bijvoorbeeld ook de scharnieren. Een gouden deurknop met versiering geeft natuurlijk een heel andere uitstraling dan bijvoorbeeld een zwart handvat met strakke lijnen. Deurbeslag is dus een best groot onderdeel van je huis. Naast deurbeslag heb je ook raambeslag, meubelbeslag en meer. Het gaat hierbij dus om alle scharnieren, knoppen, handvatten, sloten en meer. 

Met name deurklinken zijn belangrijk

Meer dan wat dan ook spelen de deurklinken een grote rol in de algehele uitstraling van je interieur. Stel je maar eens voor hoe anders een kamer eruit ziet met dikke, zwarte handvatten aan de deuren tegenover een huis met deurklinken van goud, met ornamenten of die heel groot zijn. Ook een draaiknop of een hendel kan nog een groot verschil maken. Deurklinken zijn er dan ook in ontzettend veel soorten en maten. Het is bovendien belangrijk om na te denken over de hoogte van de deurklink. Ook dit heb je bij een koophuis in principe zelf in de hand. 

Onzichtbaar of opvallend

Als het gaat om scharnieren in een deur dan kun je eigenlijk voor twee opties gaan: of zorg dat de scharnieren zo onopvallend mogelijk zijn en werk ze mooi weg. Of ga juist voor opvallen en durf flink uit te pakken met opvallende en mooie scharnieren.