Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

Voordelen en installatie van groene daken

Stedelijke centra groen kleuren lijkt onmogelijk, maar een architectuurproject waarbij planten op de daken van gebouwen worden gebruikt, kan deze realiteit veranderen. De zogenaamde groene daken zijn een manier om duurzaamheid en zorg voor het milieu in het huis of appartement te brengen.

Behalve dat zij het overwegend grijze scenario van steden opfleuren, helpen zij bij de afvoer van regenwater en zorgen zij voor akoestische en thermische isolatie. Het groen dak kan in de vorm van een tuin worden aangelegd op gebouwen met een plat dak of kan een grasbedekking zijn op hellende daken.

Akoestische en thermische isolatie

Een van de belangrijkste voordelen van het groen dak is de akoestische en thermische isolatie. Gebouwen met een groendak vertonen doorgaans een verlaging van de binnentemperatuur met ongeveer 5°C in vergelijking met gebouwen met een betonnen dak. Bovendien is in gebouwen met deze duurzame zorg de relatieve luchtvochtigheid ongeveer 15% hoger.

Afvoer van water

Ook de afvoer van regenwater gebeurt door deze tuin boven op de woningen, evenals de absorptie van stof en vervuiling. Hierdoor is er minder behoefte aan waterafvoer en riolering.

Op een groen dak kunnen kleine moestuintjes worden geplant, met sla, broccoli en groenten in het algemeen, maar ook potten en bloemen. Het is een manier om aan een milieuprobleem te werken, met een niet zo stedelijke visie, en bovendien weer in contact te komen met de natuur.

Voor degenen die voor dit project willen kiezen, is veel studie nodig. Voor reeds gebouwde huizen en gebouwen is de hulp van een ingenieur onontbeerlijk, aangezien moet worden nagegaan in hoeverre de plaat de constructie kan dragen.

Bevordert het herstel van het milieu evenwicht en de biodiversiteit

Door verschillende soorten vegetatie op het groendak aan te planten, neemt de biodiversiteit toe en wordt het milieu weer in evenwicht gebracht, vooral als inheemse planten worden gebruikt.

Deze ruimte wordt een mini-ecosysteem en zal dienen als habitat voor onder meer vogels en vlinders. Bovendien zal er een grotere interactie zijn tussen de mens en het milieu, waardoor de kwaliteit van het leven zal verbeteren.

Draagt bij tot een langere levensduur van de constructies

Conventionele daken en platen moeten van tijd tot tijd worden gerepareerd omdat zij rechtstreeks zijn blootgesteld aan het weer en de weersomstandigheden. Door de structuur te beschermen en de duurzaamheid ervan te verhogen, vergt het groendak minder onderhoud.

Het groendak is een trend in de architectuur die in elk gebouw kan worden toegepast. De ruimte creëert niet alleen een prachtig visueel effect, maar kan ook worden gebruikt voor recreatie en verhoogt het contact met de natuur en de kwaliteit van het leven.

De voordelen zijn zeer uitgebreid, aangezien zij niet alleen ten goede komen aan de bewoners van de woning, maar ook aan de samenleving en het ecosysteem.

New day ahead. “Come out!” is the suns cry “Stay out!” insides reply — Roller blinds inbetween. #photography #iceland #morning #hut #beautiful #newday #colorful #risingsun #grass #windows #rollerblinds