Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

Veroorzaakt je oude pannendak lekkage? Laat het vervangen

dakpannen

Wanneer je een gedateerd pannendak op je woning hebt liggen, dan ontkom je er niet aan dat de kans op lekkages op een gegeven moment zeer reëel wordt. Mocht het inderdaad eens tot een kleine of grotere lekkage komen, dan is het eigenlijk aan te raden om zo snel mogelijk je pannendak te vervangen. Elke keer een kleine lekkage laten repareren heeft dan namelijk geen zin meer. Dat loopt dan ook onnodig hoog op in de kosten. Met een nieuw pannendak ben je daarentegen voor vele jaren verlost van lekkages.

vervangen van pannendak

Hoe kun je de kosten van een nieuw pannendak inschatten?

Hoe hoog de kosten van een nieuw pannendak zullen uitvallen is op voorhand niet tot in detail te zeggen. Wel is duidelijk dat het een verschil maakt of je voor betonnen of keramische dakpannen kiest. Keramische dakpannen zijn namelijk duurder in aanschaf. Daar staat wel tegenover dat keramiek een stuk langer meegaat dan beton. Een ander aspect dat de prijs mede bepaalt is uiteraard de grootte van het dakoppervlak. Ook kun je er bij keramische dakpannen voor kiezen om ze te laten coaten. Maak je die keuze, dan valt de prijs ook wat hoger uit, maar dat zie je dan ook terug in het resultaat.

Kies een dakdekker met de juiste deskundigheid

Het vervangen van een pannendak is een klus die door maar zeer weinig particulieren zelf uitgevoerd kan worden. Dit is namelijk intensief en zwaar werk waarbij ook de veiligheid al snel in het geding kan zijn. Bovendien kun je je afvragen of je dit karwei zelf wel zo netjes kan afhandelen als een gespecialiseerde dakdekker. Raadzaam is dus een goede dakdekker in te schakelen, een die transparant communiceert, eerlijke prijzen hanteert en over voldoende ervaring beschikt.