Direct Huren Purmerend

Huren in Purmerend

Al je idolen aan de muur

klassieke lijst

Een vriend van mij is helemaal gek van bepaalde bands. Hij verzamelt hun platen en gaat naar de concerten toe, waar hij vaak wel een shirtje koopt van de merchandise-kraam. Wat hij ook veel doet, is posters kopen van al die bands. Wat ik daar leuk aan vind is dat hij die posters niet lukraak ophangt in zijn huis met van dat vreselijke plakgum-spul dat de laatste jaren in is geraakt. Nee, hij koopt een van die mooie posterlijsten, die hij dan netjes ophangt aan de muur en vervolgens een mooi beeld heeft weten te scheppen van hem als mens.

Een grote foto kan ook

Sowieso houdt die vriend van mij best wel heel erg van dingen aan de muur. Ik kan me herinneren dat hij ook zelfs alle leden van zijn gezin heeft ingelijst, in kleine foto’s aan de muur. Toen plotseling zijn zusje overleed aan een vreselijke ziekte was hij daar helemaal kapot van en heeft hij een grote foto van haar laten printen en in een 50 x 70 lijst opgehangen aan de muur tussen al zijn idolen, waar ze volgens hem thuishoort. En ik geef hem groot gelijk, en het is prachtig dat hij het zo heeft gedaan, om haar zo te vereeuwigen.

Een plaatje kan nog mooier

Ik geloof er heilig in dat je wel een mooi doek kan hebben, een prachtig schilderij of de allerbeste foto die je ooit geschoten hebt, maar zonder een mooi passe-partout en een lijstje eromheen blijft het beeld een beetje flets. Dat ligt niet aan het werk zelf, maar aan de presentatie. Een werk wordt nou eenmaal een heel stuk minder mooi als je er niet gewoon zo’n leuk lijstje omheen hangt. Geloof me, dat doen een hoop voor het beeld van je kamer als mensen binnenlopen en meteen zien dat je je zaken op orde hebt met al die mooie lijsten aan de muur.